+385 51-217-468
        imc@imc.com.hr
Slavka Krautzeka 97
       51000 Rijeka

LED rasvjeta

Ulaskom Hrvatske u EU intenzivno se počelo s investicijama na području uštede električne energije kao jedan od faktora u zaštiti okoliša. Navedeno se može postići implementacijom novih tehnologija, poput LED rasvjetnih tijela, u javnoj rasvjeti. Poduzeće IMC d.o.o. se unatrag nekoliko godina intenzivno bavi promocijom LED rasvjete u smislu edukacije kako javnih tako i privatnih subjekata.

LED rasvjeta je iznimno kvalitetna u smislu osvjetljenja i uštede energije,no ona također zahtijeva i određen financijski izdatak. Stoga, je omogućeno investiranje u takve projekte po principu ESCO modela.
Što je ESCO model? ESCO model predstavlja komplet usluga na području energetike. Obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja troškova za pogon i održavanje. Cilj svakog projekta je smanjenje troška za energiju i održavanje ugradnjom nove učinkovitije opreme i optimiziranjem energetskih sustava, čime se osigurava otplata investicije kroz ostvarene uštede u razdoblju od nekoliko godina ovisno o klijentu i projektu. Investiranje po ESCO modelu se može primijeniti kod privatnog i javnog sektora.